Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці перед судом постане активний учасник конфлікту з побиттям народного депутата
Опубліковано 07 квітня 2020 року о 13:58

Внаслідок інциденту потерпілий отримав травми голови. Трьох правопорушників поліцейські затримали одразу, а четвертий втік і понад рік перебував у розшуку. Тепер найближчі чотири роки він може провести за гратами.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року на проїжджій частині в районі площі Бессарабська між водіями двох автівок виник конфлікт. Згодом з’ясувалося, що одним із учасників інциденту є народний депутат. На місце події негайно виїхали наряди патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.

По прибуттю правоохоронці опитали народного депутата, який пояснив, що рухався на власному автомобілі «Хонда» у напрямку Бессарабської площі, але на дорозі його підрізав «Мерседес». Між ним та іншим водієм почалася сварка, і у цей момент до них під’їхав автомобіль «БМВ». Конфлікт переріс у штовханину, у ході якої один із учасників вдарив водія «Хонди» в обличчя, після чого з місця події зловмисники поїхали на своїх іномарках.

За словами заступника начальника відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Олександри Тришневської, у місті одразу ввели план-перехоплення, а згодом правоохоронці розшукали «Мерседес» і затримали трьох підозрюваних учасників конфлікту: 

«Під час цієї події народний депутат отримав струс головного мозку та перелом щелепи, які відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості. Тож ми розпочали кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України - 296 «Хуліганство» та 122 «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Правопорушник, який вдарив народного депутата, з місця події втік, а відтак у подальшому його оголосили у державний розшук. Ним виявився 31-річний уродженець Російської Федерації. У вересні 2019 року правоохоронці його затримали, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«Зараз досудове розслідування завершено і обвинувальний акт відносно затриманого скеровано до Шевченківського районного суду, який вже розглядає матеріали кримінального провадження щодо хуліганських дій його спільників. Чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі», - повідомила поліцейська.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux