Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві затримали групу «квартирників», які при спробі втечі скоїли наїзд на поліцейського
Опубліковано 03 травня 2019 року о 17:20

Аби зупинити іномарку, якою пересувалася злочинна трійця, оперативники карного розшуку столичного главку застосували вогнепальну зброю. Зловмисників затримали, речові докази вилучили, а за фактом події розпочато два кримінальних провадження.

Подія сталася у Деснянському районі столиці. Під час відпрацювання території на вулиці Закревського працівники карного розшуку помітили двох підозрілих чоловіків. Вони несли в руках сумки з речами та постійно озиралися, тож правоохоронці вирішили зупинити їх для перевірки.

Проте при появі поліцейських незнайомці відразу кинулися до автівки неподалік, де за кермом їх чекав третій спільник. Як тільки подільники опинилися у салоні, водій рушив з місця, скоївши наїзд на працівника поліції. Вимоги зупинитися зловмисники проігнорували, тому правоохоронці спочатку попередили, а потім застосували вогнепальну зброю і вистрелили у капот іномарки.

За кілька метрів рух автівки вдалося заблокувати. У салоні перебували троє чоловіків, яких затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – місцеві мешканці, 1984, 1987 та 1992 років народження, які раніше потрапляли у поле зору правоохоронців за вчинення майнових злочинів.

У ході огляду салону іномарки поліцейські виявили гроші, ювелірні вироби та оргтехніку, а згодом встановили їх походження. Як стало відомо правоохоронцям, ці речі зловмисники викрали із квартири, до якої потрапили шляхом пошкодження замка. А відтак відпрацьовується інформація про причетність трійці до інших аналогічних злочинів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушень, передбачених ст. 185 (Крадіжка) та ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу, їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux