Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві слідчі повідомили про підозру зловмиснику за підпал трьох автомобілів
Опубліковано 21 жовтня 2021 року о 14:00

Порушник прийшов на парковку в нічний час доби, облив авто невідомою легкозаймистою речовиною та втік. За скоєне чоловіку загрожує до десяти років ув’язнення.

У ході реалізації оперативної інформації працівники управління карного розшуку столичного главку спільно із співробітниками Печерського управління поліції та за силової підтримки співробітників полку поліції особливого призначення № 1 викрили чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у підпалах трьох автомобілів. Подія сталась наприкінці серпня поточного року у Печерському районі столиці.

Як зазначив слідчий слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві Артур Топузян, правоохоронці переглянули камери відеоспостереження програми «Безпечне місто» та опитали можливих свідків інциденту:

«Завдяки кропіткій роботі слідчих та оперативників ми виявили ймовірного підозрюваного та затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше несудимий 34-річний уродженець Чернігівщини. Ми з’ясували, що за декілька днів до підпалу автомобілів на вулиці Звіринецькій, він оглядав паркомісця і прилеглу до них територію. А згодом серед ночі прийшов на парковку та облив авто невідомою легкозаймистою речовиною. Внаслідок загорання пошкоджено три транспортних засоби».

З метою документування злочину правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання зловмисника, звідки також вилучили вогнепальну зброю, запали від гранат та патрони. Вилучені речі направлені на проведення спеціальних експертиз.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження та фігуранту оголошено про підозру за ч. 2 ст. 194 - це умисне знищення або пошкодження майна, та ч. 1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, Кримінального кодексу України. Печерський районний суд столиці обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. За скоєне чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux