Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві слідчі повідомили про підозру посадовцю, який одержав неправомірну вигоду за вплив на керівництво держустанови
Опубліковано 09 серпня 2022 року о 13:00

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримали посадовця, який одержав неправомірну вигоду за вплив на керівництво держустанови щодо користування складським приміщенням.

Як розповів слідчий Шевченківського управління поліції Роман Греку, у ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що чиновник вимагав щомісячну плату за позитивне рішення зі сторони керівництва:

«Ми з’ясували, що на початку червня цього року чоловік, діючи на підставі довіреності від фізичної особи підприємця, в пошуках складського приміщення для здійснення підприємницької діяльності, звернувся до відповідної держустанови. Після чого він зустрівся з посадовцем, який зрозумів, що чоловік зацікавлений в отриманні в користування складського приміщення та повідомив майбутньому орендарю про «внесок» задля позитивного рішення. Аби чоловік зміг користуватись приміщенням посадовець вимагав з нього 13 000 гривень та повідомив, що це буде погоджено з керівником без укладення письмового договору».

Крім того, відповідно до вимоги посадовця чоловік буде змушений щомісяця передавати йому 13 000 гривень за користування вказаним складським приміщенням. Так, у серпні він зустрівся із посадовцем та на його вимогу передав йому гроші в сумі 12 000 гривень, а також 4 025 гривень для внесення в касу держустанови в якості оплати по договору зберігання. Затриманий – уродженець Київської області 1973 року народження, який  раніше не судимий.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розслідується кримінальне провадження розпочате за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - зловживання впливом. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux