Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві рейдові групи продовжують перевірку карантинних обмежень
Опубліковано 29 листопада 2021 року о 09:00

З 21 жовтня поточного року поліцейські задокументували понад 5 000 адміністративних правопорушень через недотримання вимог карантину. Крім того, правоохоронці перевірили близько 10 000 об’єктів господарювання.

Столичні поліцейські з 21 жовтня поточного року виявили понад п’ять тисяч адміністративних правопорушень щодо недотримання карантинних обмежень. Також правоохоронці проводять роз’яснювальні бесіди серед населення. У випадках, коли порушники не реагують на зауваження відповідно до вимог чинного законодавства та у межах службових повноважень, поліцейські складають адміністративні матеріали.

З метою забезпечення карантинних заходів щоденно залучаються правоохоронці, працівники муніципальної варти, Укртрансбезпеки, Держпродспоживслужби, а також представники районних державних адміністрацій. Станом на сьогодні поліцейські Києва провели близько 14 тисяч перевірок дотримання пасажирами та перевізниками протиепідемічних заходів у транспорті, де за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено 139 протоколи, а за частиною другою цієї ж статті винесено 2 927 постанов.

Крім того, з 1 листопада столиця перейшла до «червоної зони» карантинних обмежень. Працівники поліції перевірили близько 10 тисяч об’єктів господарювання. Мобільні групи під час перевірок у закладах громадського харчування, торгово-розважальних центрах при виявленні ряду правопорушень склали 169 адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 та винесли 2 576 постанову за ч. 2 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення правил щодо карантину людей.

Зазначимо, що за недотримання карантинних вимог згідно ч. 1 ст. 44-3 КУпАП передбачено накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За частиною другою цієї ж статті - накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські Києва закликають громадян дотримуватись протиепідемічних заходів, соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux