Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві правоохоронці затримали держслужбовця за пособництво при отриманні неправомірної вигоди
Опубліковано 18 січня 2022 року о 11:15

38-річний посадовець одного із акціонерних товариств отримав для подальшої передачі іншим особам 400 000 гривень, аби вирішити питання щодо продовження строків поставки спецодягу від підприємства-виконавця. Затриманому повідомлено про підозру. Наразі слідчі встановлюють інших учасників, причетних до вказаної злочинної діяльності.

Протиправні дії чоловіка задокументували слідчі Подільського управління поліції спільно із співробітниками Служби безпеки України за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури. Досудовим розслідуванням встановлено, що 38-річний посадовець, перебуваючи на одній із керівних посад акціонерного товариства з видобування природного газу та газового конденсату, отримав від товариства з обмеженою відповідальністю зразки спецодягу з метою оцінки якості та вирішення питання щодо постачання товару у збільшених об’ємах згідно укладеного договору.

Однак у подальшому підозрюваний, діючи спільно із невстановленими наразі особами, створив штучні умови з метою затягування прийняття рішення щодо дозволу на подальше отримання основної частини замовлення. Аби укласти додаткову угоду із замовником щодо відтермінування дати поставки, виконавець мав надати певну суму неправомірної вигоди посадовцям, які б не вчиняли дії, направлені на блокування підписання відповідних документів.

Уродженця Полтавщини було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України відразу після отримання ним неправомірної вигоди у сумі 400 000 гривень.

За погодженням із Подільської окружною прокуратурою зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 27 - види співучасників, та ч. 3 ст. 368 - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України. Судом фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Наразі правоохоронці встановлюють інших службових осіб, причетних до вказаною злочинної діяльності. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux