Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві правоохоронці викрили злочинну діяльність жінки, яка організувала міжнародний канал торгівлі людьми
Опубліковано 19 лютого 2021 року о 16:05

Працівники поліції затримали зловмисницю в аеропорту, коли вона  намагалася переправити за кордон двох дівчат з метою подальшого їх продажу за кордон для сексуальної експлуатації. За кожну українку жінка планувала отримати від 500 до 1000 доларів США. Відтепер їй  загрожує до дванадцяти  років ув’язнення.

Співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Києва спільно із слідчим відділом Печерського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6 у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України викрили злочинну діяльність жінки, яка вербувала та переправляла за кордон дівчат для надання сексуальних послуг.

«Слідством встановлено, що 28-річна уродженка Одещини підшукувала дівчат зі скрутним матеріальним становищем та вербувала їх, пропанувавши роботу за кордоном у сфері надання сексуальних послуг чоловікам. Жінці допомагав реалізовувати злочинні плани іноземець, який в свою чергу, мав зустрічати дівчат за кордоном і забезпечувати їм фізичну безпеку та організовувати зустрічі з «потенційними клієнтами», - розповів Олексій Гаврилюк, тимчасово виконувач обов’язків начальника сектору відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми столичної поліції.

Завербованим українкам обіцяли заробітну плату за 1 годину надання сексуальних послуг у розмірі 100 доларів США та 200 доларів США за надання таких послуг протягом ночі.

Правоохоронці затримали жінку в міжнародному аеропорту Одеси в момент,  коли та намагалася відправити двох завербованих дівчат за кордон. 28-річну фігурантку затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. В подальшому за місцем мешкання фігурантки проведено обшук, у результаті якого працівники поліції вилучили речові докази: мобільні телефони, банківські  картки.

Слідчі готують повідомлення про підозру та матеріали до суду для обрання затриманій запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

                                                                                      Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux