Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські мобільної групи протидії домашньому насильству затримали чоловіка за замах на вбивство
Опубліковано 28 травня 2020 року о 16:37

Між подружжям виникла сварка, у ході якої чоловік схопив сокиру та двічі вдарив дружину по голові. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

До чергової частини столичної поліції від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що у квартирі на вулиці Шепелєва між його зятем та донькою відбувається бійка. На місце негайно виїхали поліцейські мобільної групи реагування на домашнє насильство, які раніше неодноразово виїжджали на сімейні конфлікти у даній родині.

Прибувши за вказаною адресою, працівники поліції виявили чоловіка у стані алкогольного сп’яніння та його дружину з травмами голови. Дільничний офіцер поліції Євгеній Демидов та патрульний Юрій Пащенко одразу викликали лікарів та до їх приїзду почали надавати постраждалій першу медичну допомогу.

Також на місці поліцейські опитали кривдника. Він розповів, що під час застілля між ним та жінкою виникла сварка. У результаті він схопив сокиру та двічі вдарив дружину по голові. Потерпілу, 1979 року народження, доставили до лікарняного закладу для надання необхідної медичної допомоги.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він – мешканець столиці, 1973 року народження, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення крадіжки, а також за сімейні конфлікти.

Слідчим Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Окрім цього, на порушника складено адміністративний протокол за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення за невиконання термінового заборонного припису, який винесено напередодні.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux