Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські готові до забезпечення правопорядку під час проведення місцевих виборів
Опубліковано 22 жовтня 2020 року о 16:40

Про це начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив сьогодні, 22 жовтня, під час спільного брифінгу за участю радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка.

Столична поліція переведена на посилений варіант несення служби, а відтак заступила на забезпечення правопорядку під час виборчого процесу.

Як зазначив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, поліцейські повністю готові до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів:

«Поліція провела великий обсяг підготовчої роботи щодо забезпечення правопорядку під час виборів. Були обстежені усі територіальні комісії, проведені робочі зустрічі щодо порядку реагування тощо. Уже із сьогоднішнього дня поліція бере під цілодобову охорону 50 дільничних виборчих комісій в Солом’янському районі, куди будуть завезені бюлетені для голосування. У територіальні виборчі комісії бюлетені завезені два дні тому і вони уже взяті під охорону. Окрім цього, поліцейські проводять превентивну роботу. Відтак за час передвиборчої кампанії в Києві складено 230 протоколів за різні адміністративні правопорушення, з яких 206 - уже направлено до суду. Крім цього, 60 фактів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, найбільше з яких – це хуліганські дії. Таких фактів зареєстровано більше сорока і по 17 з них уже є затримані та їм повідомлено про підозру. Також розкрито замах на вбивство агітатора у Солом’янському районі столиці, якому зловмисник наніс ножові поранення. Зараз підозрюваний знаходиться під вартою».

Загалом на території столиці створено 1 105 дільничних виборчих комісії. З моменту завезення і до повного вивезення бюлетенів на всіх ДВК майже 4 500 поліцейських у цілодобовому двозмінному режимі нестимуть службу. Загалом  забезпечуватимуть публічну безпеку і правопорядок майже 8 000 працівників структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовців Національної гвардії України, курсантів Національної академії внутрішніх справ, розрахунки ДСНС, а також 150 представників КП «Муніципальна варта».

«Задля недопущення порушень публічного порядку та оперативного реагування на можливі правопорушення додатково створено 12 груп вибухотехніків, мобільні групи швидкого реагування та у кожному територіальному управлінні поліції – по три додаткових слідчо-оперативні груп. Окрім цього, за погодженням з Київською міською владою буде чергувати додаткових сто бригад швидкої медичної допомоги. У нас достатньо сил і засобів, аби забезпечити правопорядок під час виборів. Усі поліцейські пройшли відповідну підготовку, ми взяли участь у командно-штабних навчаннях, які проводилися Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією. Правоохоронці миттєво реагуватимуть та жорстко присікатимуть усі порушення вимог законодавства», - наголосив Андрій Крищенко.

Радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив присутнім про перебіг виборчої кампанії в цілому по країні. У першу чергу він подякував громадянській  мережі ОПОРА за плідну співпрацю з МВС, яка провела для поліцейських онлайн-курси з вивчення виборчого законодавства та реагування на ті чи інші правопорушення, а також розробили відповідні пам’ятки поліцейським. Зі слів радника Міністра, на сьогоднішній день по Україні зареєстровано 508 кримінальних проваджень, з яких 253 - пов’язані безпосередньо з порушенням виборчого законодавства. Загалом повідомлено про підозру у 21 кримінальному провадженні 30 особам.

«Ми зробимо усе, щоби вибори пройшли демократично. Правоохоронці реагуватимуть жорстко і адекватно на всі порушення у рамках тих повноважень, які надані законами і Конституцією України. Всі підрозділи Міністерства внутрішніх справ України чітко стоять на позиції безкомпромісного і чіткого реагування на будь-які правопорушення під час виборів, незалежно від політичних симпатій і політичних прапорів», - наголосив радник Міністра Зорян Шкіряк. 

Він також зауважив, що правоохоронці стежитимуть за порядком і під час проведення опитування, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux