Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці провели рейд точками продажу алкоголю та тютюнових виробів
Опубліковано 26 листопада 2018 року о 16:41

Поліцейські ювенальної превенції провели профілактичні бесіди із продавцями та нагадали про відповідальність за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюну. У результаті відпрацювання із початку року складено 93 адміністративних протоколи за реалізацію підліткам цих товарів, у 34-х випадках прийнято рішення про позбавлення ліцензії на реалізацію підакцизних товарів та накладено штраф на понад 230000 гривень.

Окрім проведення  у навчальних закладах профілактичних уроків, під час яких правоохоронці розповідають учням про те, яку шкоду організму завдає вживання алкоголю та паління цигарок, поліцейські не оминають увагою і торгові точки, де здійснюється торгівля підакцизними товарами.

Утім, за словами поліцейських, однією з основних причин цього негативного явища є недотримання працівниками торгових закладів встановлених правил продажу таких товарів неповнолітнім. Тому працівники ювенальної превенції столиці постійно проводять відповідні рейди для попередження та виявлення фактів реалізації дітям алкоголю та тютюну.

Під час профілактичного відпрацювання працівники Печерського управління поліції перевірили магазини, які розташовані неподалік від навчальних закладів.

«Ми попереджаємо продавців про адміністративну відповідальність у разі продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім та нагадуємо, що при появі сумнівів щодо віку покупця вони зобов'язані перевірити його паспортні дані. До того ж, ми розмістили у крамницях інформаційні листівки», - розповів начальник сектору ювенальної превенції Печерського  управління поліції Сергій Ващенко.

«Порушників чинного законодавства чекає відповідальність, передбачена частиною другою статті 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також матеріали направляють у Державну фіскальну службу для анулювання ліцензії на продаж підакцизних товарів та накладення штрафних санкцій», - повідомила начальник відділу ювенальної превенції поліції Києва Оксана Поплавська.

Загалом із початку 2018 року працівниками ювенальної поліції було виявлено 93 факти порушення працівниками закладів торгівлі правил реалізації спиртних напоїв та тютюну неповнолітнім. З метою вирішення питання щодо анулювання ліцензії на право торгівельної діяльності та накладення штрафів стосовно власника закладу, до Державної фіскальної служби у Києві направлено 79 таких подань.

«У 34-х випадках уже прийнято рішення про анулювання ліцензій на продаж підакцизних товарів та застосування штрафних санкцій на суму понад 230000 гривень", - наголосила Оксана Поплавська.

Правоохоронці закликають підприємців дотримуватись вимог чинного законодавства та звертаються до громадян, які стали свідками продажу чи купівлі неповнолітніми цигарок або алкоголю, завадити протиправним діям і відразу повідомляти про такі випадки у поліцію.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux