Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці повідомили про підозру чоловіку за викрадення авто
Опубліковано 24 листопада 2021 року о 11:30

Зловмисник викрав у потерпілого  документи та ключі від іномарки,  після чого заволодів транспортним засобом. Правопорушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі. Крім цього, чоловік нестиме кримінальну відповідальність за крадіжку документів.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від чоловіка про те, що біля багатоповерхівки на проспекті Романа Шухевича зник його автомобіль. За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група.

На місці події поліцейські поспілкувалися із заявником і з’ясували, що він приїхав у гості до свого дядька, авто припаркував біля будинку та залишився на ночівлю. Вранці він виявив відсутність своїх документів та ключів від «Шкоди». Заявник сказав поліцейським, що підозрює у скоєному квартиранта свого дядька, і поліцейські негайно розпочали його пошуки.

Вже через кілька годин правоохоронці виявили на узбіччі бульвару Перова пошкоджений автомобіль заявника. Поліцейські встановили, що ймовірний викрадач іномарки потрапив у нічну ДТП та після того, як правоохоронці склали на нього адміністративні матеріали, втік із місця події. Слідчо-оперативна група вилучила транспортний засіб для проведення відповідних експертиз.

Відпрацювавши оперативну інформацію, поліцейські встановили особу зловмисника та виявили його на столичному Виноградарі - чоловік переховувався у квартирі родичів. Під час поверхневого огляду правоохоронці знайшли у нього ключі від викраденого автомобіля та документи заявника. Поліцейські затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Полтавської області, 2000 року народження.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом, та ч. 3 ст. 357 Кримінального кодексу України - викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження. Наразі слідчі під процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру. За скоєне чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux