Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці постійно перевіряють, як заклади харчування дотримуються умов карантину
Опубліковано 29 квітня 2020 року о 13:15

Упродовж минулої доби під час перевірки понад 200 об’єктів співробітники поліції виявили два порушення карантину у Подільському та Шевченківському районах Києва. На порушників карантинних обмежень поліцейські склали адміністративні протоколи.

Останнім часом у соціальних мережах почала активно поширюватися інформація про порушення окремими закладами харчування умов карантину, а відтак працівники поліції Києва вирішили перевірити вказані об’єкти та нагадати їх власникам та співробітникам про адміністративну й кримінальну відповідальність. Для цього у кожному районному управлінні поліції створили мобільні групи, які здійснили перевірку закладів харчування на територіях обслуговування.

Оскільки перевірка проводилася у закладах харчування, кожна робоча група перебувала у захисних медичних костюмах, масках, рукавичках, окулярах й бахілах, а також була забезпечена антисептиками. Протягом лише останньої доби працівники поліції перевірили 204 заклади харчування, за результати відпрацювання склали два адміністративні протоколи за порушення правил карантину у Подільському та Шевченківському районах столиці.

Всього за період дії карантину за порушення, передбачені ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, співробітниками київської поліції складено 1028 адміністративних матеріалів.  

Нагадаємо, що вчора правоохоронці столиці перевірили інформацію зі ЗМІ щодо роботи закладу харчування на вулиці Льва Толстого. Поліцейські роз’яснили адміністратору ресторану законодавчі норми про дотримання карантину та відповідальність за його порушення, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Поліція Києва й надалі забезпечуватиме контроль за виконанням дотримання карантинних обмежень у місті. А відтак закликає громадян не порушувати закон, а у разі виявлення таких фактів негайно повідомляти на спецлінію 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux