Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні детективи викрили чоловіка, який здійснював фінансові операції з підробленою іноземною валютою
Опубліковано 19 липня 2019 року о 08:58

Зловмисник шукав у всесвітній мережі осіб, котрі хотіли за вигідним курсом придбати долари США або євро. Натомість у процесі обміну потерпілим віддавав фальшиві купюри. На цей час вже доведена причетність фігуранта до 4-х злочинних епізодів. Розпочато кримінальне провадження.

Київські слідчі отримали оперативну інформацію, що на території міста чоловік обмінює фальшиві гроші. Своїх потенційних жертв він підшукував у Інтернеті, розмістивши там відповідне оголошення. У результаті бажаючі придбати іноземну валюту телефонували аферисту та домовлялись з ним про час та місце зустрічі.

Днями на "гачок" правопорушника потрапив ще один потерпілий, який хотів придбати майже 5000 євро, спокусившись на привабливий курс. Чоловіки зустрілися на вулиці Лейпцизькій та в салоні автомобіля почали відраховувати один одному гроші. Коли потерпілий під час обміну отримав першу частину іноземної валюти - 600 євро, відразу запідозрив, що купюри мають ознаки підробки.

Не гаючи часу, він почав телефонувати до правоохоронців, які швидко  відреагували та оперативно затримали фігуранта на місці злочину. У зловмисника вилучили підроблену готівку:

"Ми викрили 31-річного мешканця Київської області за підозрою у вчиненні фінансового злочину під приводом обміну валют. Цей чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів за скоєння аналогічних правопорушень. Тож наразі розслідується чотири епізоди злочинної діяльності підозрюваного, який за аналогічним сценарієм обміняв потерпілим фальшиву валюту", - розповів старший слідчий Головного управління Національної поліції у м. Києві Сергій Руденко.

Фігуранту оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

У рамках об'єктивного розслідування працівники поліції встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження фальшивої валюти, а також остаточну кількість потерпілих від дій підозрюваного. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux