Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столична поліція розпочала ще одне кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил і норм
Опубліковано 09 листопада 2020 року о 14:35

«Замаскований» розважальний заклад всупереч обмежень працював на території Голосіївського району столиці. Клієнти могли потрапити всередину тільки після бронювання столика у телефонній розмові з адміністратором. У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють усі обставини правопорушення.

Під час відпрацювання району працівники територіального управління поліції по вулиці Саксаганського виявили розважальний заклад, який працював порушуючи карантинні обмеження щодо заборони приймати клієнтів після 22-ої години.

Як повідомив начальник Голосіївського управління поліції Владислав Іщенко, клієнт проходив у приміщення тільки після бронювання столику через адміністратора закладу:

«Незважаючи на те, що двері розважальної установи були зачинені, ми із залученням додаткових сил спецпризначенців провели невідкладний обшук. Станом на 22:30 там перебували працівники та клієнти. Під час слідчих дій ми виявили та вилучили докази, які підтверджують роботу закладу у заборонений час, а саме чеки, документацію, відео з камер спостереження та кошти».

Слідчі Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

  

Нагадаємо, що у місті Києві створені мобільні групи для моніторингу дотримання карантину. Щодобово правоохоронців спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України перевіряють дотримання встановлених протиепідемічних заходів закладами господарської діяльності. Лише упродовж останній вихідних перевірено майже 900 таких об’єктів серед яких переважно розважальні та заклади харчування, ТРЦ тощо.  У 148 випадках задокументовано правопорушення та складено адміністративні протоколи на посадових осіб цих закладів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, за що передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень. 

Поліція закликає громадян не порушувати встановлених вимог протиепідемічних заходів, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Відділ комунікації поліції Києва
Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux