Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Співробітники Солом’янського управління поліції провели профілактичну роботу із сімейними дебоширами
Опубліковано 25 червня 2021 року о 14:20

Правоохоронці відвідали сім’ї, в яких неодноразово вчинялось домашнє насильство, та нагадали правопорушникам про наслідки у разі повторного вчинення протиправних дій.

Поліцейські мобільної групи реагування на факти вчинення домашнього насильства Солом’янського управління поліції спільно зі службою у справах дітей та сім’ї провели профілактичний рейд з метою попередження такого негативного явища як домашнє насильство. Протягом трьох днів співробітники районного управління поліції відвідали дев’ять сімей, в яких на правопорушників було складено протоколи за вчинення протиправних дій відносно своїх близьких.  

Працівники поліції провели із кривдниками профілактичні бесіди з метою недопущення повторного вчинення насильства в сім’ї, а також нагадали їм про адміністративну та кримінальну відповідальність у разі повторного порушення норм чинного законодавства. Окремо правоохоронці поспілкувались із жертвами сімейних дебоширів та нагадали їм телефони установ, діяльність яких спрямована на протидію та реагування на факти вчинення насильства в сім’ї.

Загалом впродовж 2021 року мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства Солом’янського управління поліції здійснила 780 виїздів, під час яких поліцейські склали 378 адміністративних протоколів та винесли 270 термінових заборонних приписів відносно правопорушників. Окрім цього, слідчими розпочато дев’ять кримінальних проваджень за ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України, відповідно до якої кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

Поліцейські Солом’янського управління поліції й надалі проводитимуть такі відпрацювання, а також нагадують мешканцям району телефони, за якими можна звернутись, якщо стали жертвою домашнього насильства або відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство:

- безкоштовна національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства 0 800 500 335 (для стаціонарних телефонів) та 116 123 (для мобільних телефонів);

- безкоштовна «гаряча лінія» для жертв домашнього насильства 15 47 (цілодобово);

-  безоплатна правова допомога 0 800 213 103.

Відділ комунікації поліції Києва
Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux