Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Києва викрили злочинну групу «колекторів», які погрозами вимагали в громадян повернення боргів
Опубліковано 10 червня 2021 року о 11:16

Зловмисники телефонували клієнтам підприємства, яке надавало гроші в кредит, та погрожували насильством, якщо вони не повернуть позику у визначений термін. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Їм загрожує до восьми років тюремного ув’язнення. Також правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної схеми.

Під час реалізації оперативної інформації слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури та спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у м. Києві викрили групу осіб, які погрозами змушували громадян до виконання цивільно-правових зобов’язань. Правоохоронці задокументували незаконну діяльність та провели санкціоновані обшуки.

Як розповів керівник столичного главку Андрій Крищенко, у 2019 році зловмисники організували діяльність колекторської фірми під виглядом колл-центру, з якого дзвонили громадянам та шляхом погроз життю та здоров’ю примушували їх повернути заборгованості по кредитах компанії:

«Фігуранти мали чітко розподілені ролі: двоє з них були організатором та співорганізатором, а третій чоловік був виконавцем. Сума «боргів» коливалася від 1500 до 180 000 гривень. Проте, окрім клієнтів фірми, зловмисники телефонували й до осіб, які не мали відношення до кредитів. Для досягнення своєї мети правопорушники здійснювали різного роду психологічний тиск, погрожували громадянам застосуванням фізичного насильства до них та їхніх родичів, знищенням майна тощо».

У ході проведення обшуків в офісних приміщеннях правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувались для злочинної діяльності. Трьом правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux