Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Києва повідомили про підозру чоловіку, котрий підробляв довідки про непридатність до військової служби
Опубліковано 01 червня 2022 року о 10:00

Правопорушник виготовляв фейкові документи військово-лікарської комісії для чоловіків призивного віку задля виїзду за кордон. Вартість підробленого документа становила 1 500 доларів США. За скоєне йому загрожує від семи до дев'яти років тюремного ув’язнення.

Співробітники Дарницького управління поліції спільно із працівниками контррозвідки Служби безпеки України за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури затримали чоловіка, який виготовляв на замовлення підроблені довідки військово-лікарської  комісії, проставляючи в них відмітки про те, що їх власник є непридатним до військової служби за станом здоров’я та виключений з військового обліку. За даним фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Слідчий Дарницького управління поліції столичного главку Дмитро Білоконь розповів, що поліцейські встановили особу зловмисника та провели у його помешканні санкціонований обшук:

«Фігурантом виявився раніше судимий 43-річний житель Київщини. Він розміщував у мережі Інтернет оголошення про виготовлення довідок, вартістю 1 500 доларів США за один екземпляр.  Ми затримали ділка під час чергового збуту фальшивих документів. За його місцем проживання виявлені підроблені документи та бланки майбутніх довідок. За попередньою інформацією, послугами чоловіка встигли скористатись кілька десятків чоловіків».

Слідчі поліції Києва за процесуального керівництва міської прокуратури повідомили чоловіку про підозру за скоєння кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, та ч. 1, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Наразі суд вирішує питання про обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Агапова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux