Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці викрили у Києві інтернет-порностудію
Опубліковано 07 лютого 2019 року о 13:28

Відеотрансляції через різні сайти у мережі інтернет здійснювали двадцять дівчат. Окрім того, поліцейські встановили організатора незаконного бізнесу.

Отримавши оперативну інформацію щодо діяльності веб-студії, яка виготовляла та поширювала матеріали порнографічного характеру, працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Києва почали документувати протиправну діяльність закладу та його організаторів.

Як розповів т.в.о. начальника сектору управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Києва Олексій Гаврилюк, оперативники спільно з працівниками слідчого управління провели чотири санкціоновані обшуки за місцем мешкання організатора, у автомобілі, у місці, де відбирали дівчат, та у приватному будинку, де функціонувала порностудія:

«Під час проведення процесуальної дії ми затримали власника, адміністраторів та працівників  порностудії. Ми встановили, що облаштував її 31-річний киянин».

Орендувавши чотириповерховий будинок, зловмисник обладнав інтернет-порностудію спеціальною технікою: освітлювальними приборами, веб-камерами, комп’ютерами та спеціальними меблями.

«Місцевий мешканець залучив до свого бізнесу двох чоловіків – адміністраторів, які організовували  та контролювали роботу веб-моделей. Крім того, до складу злочинної групи входила жінка, яка завербовувала дівчат та проводила з ними співбесіди», - додав Олексій Гаврилюк.

Загалом до надання інтимних послуг зловмисники залучили двадцять дівчат, які працювали у три зміни в режимі онлайн і отримували за свою роботу 40% від загального прибутку.

За даним фактом слідчим управлінням поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. П’ятьох учасників злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм оголошено про підозру. Суд обрав їм міри запобіжного заходу: організатору - у вигляді домашнього арешту, а іншим - особисте зобов’язання.  Фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Катерина Поліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux