Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поліцейські Києва упродовж нинішнього року здійснили 530 тисяч виїздів на виклики громадян», - Андрій Крищенко
Опубліковано 08 жовтня 2020 року о 14:15

Про це керівник столичної поліції повідомив на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києва розпочав свій виступ зі звітування про стан оперативної обстановки в столиці:

«Хочу зазначити, що упродовж поточного року операторами служби 102 прийнято понад 1 мільйон повідомлень громадян. В середньому за добу наряди поліції виїжджають на більше двох тисяч викликів. Рівень злочинності у порівнянні з 2019 роком з розрахунку на 10 тисяч населення по місту зменшився на 26,5 відсотків. Якщо говорити про рівень розкриття кримінальних правопорушень, то тут спостерігається позитивна динаміка, яка становить 30,5 відсотків, що на 5,1 відсоток більше ніж у минулому році», - зазначив Андрій Крищенко.

Також, правоохоронець зауважив, що слідчі підрозділи зареєстрували 30,2 тисяч кримінальних проваджень, тоді як у 2019 році їх було на 10,5 тисяч більше. За його словами, відбулося зниження таких тяжких та особливо тяжких злочинів як зґвалтування, розбійні напади, грабежі, крадіжки і незаконні заволодіння транспортними засобами.

Керівник столичних поліцейських зазначив, що слідчими розслідувано 10,5 тисяч кримінальних правопорушень, а в середньому за добу реєструється 130 злочинів:

«Працівниками поліції постійно проводяться профілактичні заходи, завдяки яким значно зменшилась кількість скоєних злочинів у публічних місцях, а це понад 2 тисячі: минулого року їх було 10 тисяч, а цього року - менше 8 тисяч. Досягти такого результату вдалося завдяки систематичному проведенню відпрацювань районів міста, спільному несенню служби з представниками громадської організації «Муніципальна варта», використанню системи відеоспостереження «Безпечна столиця» та депортації іноземців, які затримувались за підозрою у вчиненні злочину і не були притягненні до кримінальної відповідальності».

Андрій Крищенко зазначив, що зазвичай в структурі злочинності більшу частину становлять злочини майнової спрямованості – близько 56 %, а це – крадіжки, грабежі, незаконні заволодіння автотранспортними засобами та розбійні напади. У результаті затримано 102 злочинні групи, які скоювали такі злочини, до їх складу входило 223 особи.

Окрім того, керівник столичних поліцейських повідомив про збереження стабільних показників у розкритті умисних вбивств та інших резонансних злочинів. Так, за його словами за дев’ять місяців цього року скоєно 61 умисне вбивство, з яких 8 залишається не розкритими. І з числа скоєних лише два – із застосуванням зброї.   

Окремо Андрій Євгенович зупинився на такій категорії злочинів як незаконне заволодіння транспортними засобами та зауважив, що завдяки проведеним поліцейським заходам щомісячно спостерігається зменшення скоєння угонів автотранспортних засобів.

«Що стосується злочинів, вчинених із застосуванням вогнепальної зброї або вибухівки, то вони завжди викликають серйозний резонанс. У Києві таких злочинів зареєстровано 62, а за фактами незаконного поводження зі зброєю відкрито 262 кримінальних провадження», - повідомив Андрій Крищенко.

Разом з тим, із незаконного обігу поліцейські Києва вилучили 158 пістолетів, 34 рушниці, гвинтівки та карабіни, 16 автоматів, 5 кулеметів, 114 гранат, майже 11 тисяч патронів і близько 79 кілограм вибухівки.

Не менш важливим питанням, яке хвилює киян, є викриття злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.  У зв’язку з цим, громадян також цікавить ліквідація значних наркотрафіків, у тому числі затримання осіб, які займаються виготовленням і збутом наркотиків у великій кількості, включаючи так звані «закладки».  

«За збут наркотичних засобів повідомлено про підозру 189 особам, із яких судами заарештовано 59. Також слід зазначити, що значна частина збувальників працює через мережу Інтернет, про що свідчить 21 зареєстрований факт. Зауважу, що нами припинено діяльність двох міжнародних та 59 міжрегіональних постачань наркотиків до міста Києва», - додав генерал поліції.

Андрій Крищенко розповів і про превентивну роботу, яку проводять підрозділи поліції Києва щодо протидії наркозлочинності, профілактики правопорушень серед дітей тощо. Також під час звіту йшлося про викриття та реагування на факти домашнього насильства: у 2020 році представники мобільних груп здійснили 16 007 виїздів на такі повідомлення, винесли 2213 термінових заборонних приписів та притягнули до адміністративної відповідальності понад 5 тисяч осіб.

«Столична поліція цьогоріч показала непогані результати, але звісно є над чим працювати. Тож хочу запевнити: поліцейські й надалі виконуватимуть завдання з охорони правопорядку та захисту громадян», - підсумував начальник поліції Києва.

Наприкінці зустрічі член постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції Юрій Сиротюк зазначив, що громада Києва відчуває зменшення напруженості на вулицях і більше впевненості у безпеці в нашому місті:

«Ми дякуємо поліції Києва за їх плідну роботу щодо забезпечення правопорядку та протидії злочинності у столиці. Упродовж останніх років у нас налагоджена робота з керівництвом поліції та надання дієвої допомоги правоохоронцям у їх нелегкій повсякденній службовій діяльності. Адже лише спільними зусиллями ми можемо робити наше місто кращим, щоб кияни та гості столиці відчували себе у безпеці».

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux