Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На столичному Печерську відкрили меморіальну дошку Дмитру Цуркану - загиблому учаснику антитерористичної операції
Опубліковано 14 жовтня 2019 року о 13:15

Пам’ятну дошку на честь бійця  батальйону "Миротворець", який героїчно загинув у серпні 2014 року під час виходу з Іловайську, встановили на фасаді будівлі Печерського управління поліції з нагоди Дня захисника України.

Сьогодні, 14 жовтня, вшанувати пам'ять правоохоронця зібралися побратими, друзі та колеги, які з ним працювали. Урочисто відкрив меморіальну дошку заступник начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Віктор Нечитайло:

«Нехай ця меморіальна дошка буде постійним нагадуванням нам і наступним поколінням про непохитну силу переконань, честь і особистий подвиг Дмитра. Він перший своїм героїчним прикладом показав, як синам нашої держави треба боронити та захищати Україну».

Дмитро Цуркан народився у 1979 році в місті Знам’янка Кіровоградської області. Його батько також служив у міліції та загинув при виконанні службових обов’язків. Втім ця трагічна подія в родині не зупинила Дмитра, тож  він вступив до Національної академії внутрішніх справ України, яку   закінчив з «відзнакою». Тривалий час правоохоронець працював у Печерському управлінні поліції та був один із найдосвідченіших слідчих, котрий розкрив чимало тяжких злочинів.

У 2014 році Дмитро Цуркан разом із іншими побратимами виявив бажання проходити службу у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець», який приймав участь у військових операціях на сході України.

Дмитро загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим «зеленим коридором». Указом Президента України він нагороджений  орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Під час сьогоднішніх урочистостей виступили і працівники поліції, які працювали з Дмитром. Вони згадували його як стриманого та водночас сміливого, вірного присязі правоохоронця, який ніколи не боявся труднощів та завжди йшов до поставленої мети.

Наприкінці заходу присутні схилили голови перед світлою пам’яттю Дмитра Цуркана та усіх, хто поклав своє життя за Україну. Правоохоронців вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

Пам'ять про загиблого героя завжди буде жити у наших серцях.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux