Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці затримали чоловіка за спробу підпалу автомобіля
Опубліковано 10 лютого 2022 року о 09:30

Порушник отримав «замовлення» через телеграм-канал, після придбав горючу рідину та облив нею легковик «Шкода». Слідчі розпочали кримінальне провадження та вилучили речові докази. Зловмиснику загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

У ході реалізації оперативної інформації працівники управління карного розшуку поліції Києва спільно з оперативниками Служби безпеки України на вулиці Чистяківській затримали молодика, який намагався підпалити автомобіль «Шкода».

Як розповів заступник начальника – начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула, на місці правоохоронці провели першочергові слідчі дії та з’ясували, що зловмисник отримав замовлення на підпал авто за грошову винагороду через телеграм-канал:

«На одній із автозаправних станцій хлопець придбав пальне, яким облив автомобіль. Довести злочинний умисел до кінця чоловіку завадили правоохоронці. Під час огляду місця події слідчі вилучили каністру із залишками рідини та запальничку. Також у зловмисника вилучили мобільний телефон та одяг, у якому він був під час вчинення злочину. Автомобіль, власник якого наразі встановлюється,  поміщено на паркувальний майданчик».

Киянина, 1994 року народження, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході перевірки особи поліцейські встановили, що чоловік перебуває в розшуку за вчинення шахрайства на території Шевченківського району столиці.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – замах на умисне знищення чужого майна шляхом підпалу. Під процесуальним керівництвом Святошинської окружної прокуратури фігуранту готується повідомлення про підозру у скоєнні злочину та клопотання до суду щодо обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від трьох до десяти років позбавлення волі.

«На даний час ми призначили ряд експертних досліджень, а також  встановлюємо мотиви правопорушення. Триває досудове розслідування», - додав підполковник поліції.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux