Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські поліцейські взяли участь у дитячому заході «Місто професій»
Опубліковано 12 травня 2019 року о 16:10

За підтримки організаторів благодійного фонду «Місто професій» та журналу космополіта «Ком'юніті» у парку імені Тараса Шевченка створили імпровізоване містечко, де кожна дитина могла спробувати себе у різноманітних професіях. До заходу долучилися також співробітники столичної поліції.

«Місто професій» — це мандрівний захід, який проводиться на постійній основі, де діти можуть відчути себе дорослими і спробувати себе у різних професіях. Проект створений для того, щоби діти та їхні батьки отримали цікавий освітній досвід, котрий у майбутньому стане у нагоді при виборі професії.

Сьогодні, 12 травня, дітлахів зустрічали представники різних професій. Серед них були працівники вибухотехнічної служби, патрульної та кінної поліції, а також поліцейські полку поліції особливого призначення, криміналісти та кінологи.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко зазначив, що поліція постійно приймає участь у подібних заходах, під час яких демонструє вміння та навички поліцейських різноманітних підрозділів:

«Хочу виразити подяку працівникам ювенальної превенції столичної поліції за чудову організацію і участь у заходах такого характеру, де поліцейські показують свій професіоналізм та свою роботу загалом. Сподіваюся, що хтось з присутніх дітей у майбутньому захоче приєднатися до лав Національної поліції України і разом із нами буде служити та захищати», — додав керівник столичної поліції.

Кожному із присутніх дітлахів давали при вході «паспорт» і карту професій. Потім, після короткого майстер-класу від дорослих професіоналів, дитина виконувала завдання. По закінченню роботи дітлахи отримували «заробітну плату», дійсну лише на території «Міста професій». Заробивши певну суму «грошей», юні учасники могли витратити її в крамниці «Міста» на власний розсуд – на солодощі чи канцтовари. 

Начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у м. Києві Оксана Поплавська розповіла, що поліція вкотре приймає участь у такому чудовому святі для дітей як «Місто професій»:

«Ми намагаємося представити професію поліцейського у найкращому світлі, розказати дітям про роботу різних підрозділів, у тому числі ювенальної превенції, полку поліції особливого призначення, кінологічної і вибухотехнічної служби і багато інших. Сподіваємось, що серед сьогоднішніх гостей свята буде багато майбутніх захисників правопорядку».

Київські правоохоронці розповіли малечі про особливості своєї роботи і продемонстрували їй різні види озброєння. Також юні гості мали можливість відчути себе справжніми поліцейськими: приміряти форму, сфотографуватися зі службовим собакою та побувати у ролі криміналіста, знімаючи відбитки пальців.

Крім того, працівники ювенальної превенції управління превентивної діяльності столичного главку поліції разом із дітлахами розплутували кримінальні головоломки, а за правильні відповіді їх заохочували призами. Також правоохоронці нагадали діткам, що поліцейський є їх захисником, який стоїть на варті безпеки та захищає їхні права.

Малеча разом з батьками на локаціях з цікавістю знайомилася з професіями та особливостями роботи різних спеціалістів, отримуючи яскраві емоції і море позитиву.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux