Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські поліцейські викрили організовану злочинну групу, яка незаконно переправляла громадян через державний кордон
Опубліковано 15 листопада 2019 року о 14:55

З цією метою зловмисники орендували офіси у столиці, де виготовляли підроблені документи, за допомогою яких займались переправленням іноземців та громадян України за кордон. Розпочато кримінальне провадження у рамках якого правоохоронці провели п’ять обшуків за адресами мешкання фігурантів та у офісах підприємств і вилучи речові докази їх злочинної діяльності.

У ході проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми столичного главку поліції спільно зі слідчими Печерського управління поліції та під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6 припинили діяльність організованої злочинної групи, яка незаконно переправляла громадян за кордон.

Т.в.о. начальника відділу УБЗПТЛ ГУНП у місті Києві Олексій Гаврилюк розповів, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 46-річна організаторка разом із 49-річним співучасником злочинної групи орендували офіси у Києві, де здійснювали свою злочинну діяльність:

«Крім цього, ми з’ясували, що разом з ними співпрацювало ще двоє осіб: 46-річний киянин та 30-річна мешканка Київської області. Зловмисники діяли за такою схемою: підшукували клієнтів та виготовляли підроблені документи, а саме довідки з місця роботи, заробітну плату, про рух грошових коштів на банківських рахунках і дипломи. Після чого переправляли іноземців та українців за кордон».

Організаторку злочинної групи затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Щодо інших співучасників – вирішується питання про їх статус у кримінальному провадженні.

«За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Також поліцейські провели санкціоновані за адресами проживання фігурантів та у офісах, де вони здійснювали незаконну діяльність і вилучили підроблені документи, печатки, комп’ютерну техніку, предмети ззовні схожі на вогнепальну зброю і набої та гроші», - додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux