Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські оперативники затримали чоловіка, який ледь не вбив малолітнього похресника (ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 25 червня 2020 року о 15:21

Зараз 6-річний хлопчик у важкому стані знаходиться в лікарні. За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження. За скоєне фігуранту загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Сьогодні вночі до чергової частини столичної поліції від лікаря надійшло повідомлення про те, що з вікна багатоповерхівки на вулиці Шолом – Алейхема  випала дитина 2014 року народження. Медики госпіталізували непритомного хлопчика до дитячої лікарні. На місце події оперативно виїхали слідчо-оперативні групи Головного та територіального управлінь поліції.

Як розповів начальник слідчого відділу Деснянського управління поліції Станіслав Сєрєбряк, прибувши за вказаною адресою, правоохоронці виявили матір дитини та її друзів, які знаходилися в стані алкогольного сп’яніння:

«Провівши ряд першочергових слідчих дій ми з’ясували, що родичі аби приховати сліди злочину, навмисно ввели в оману лікарів, повідомивши їм про те, що дитина, начебто, випала з вікна. Попередньо нами встановлено, що хлопчику тілесні ушкодження завдав його хрещений батько, який у компанії ще кількох чоловіків та матері потерпілого вживав алкогольні напої у квартирі. У сусідній кімнаті ми виявили сліди крові, а згодом встановили й свідка, який пояснив, що хрещений зайшов до кімнати хлопчика, а через деякий час виніс його побитого та безпритомного на руках».

Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 38 – річний уродженець Волинської області.

Слідчі Деснянського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п. 2  ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігуранту про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне увязнення. У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють усі обставини та причини скоєння цього кримінального правопорушення.

Разом з тим встановлено, що 41-річна киянка виховує ще одного сина, 2011 року народження. У минулому жінка притягувалася до адміністративної відповідальності за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей. Інспектори ювенальної превенції Деснянського управління поліції спільно із фахівцями служби у справах дітей райдержадміністрації тимчасово вилучили у неї 9 – річну дитину та доставили до лікарняного закладу для медичного обстеження.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux