Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дізнавачі поліції Києва повідомили про підозру чоловіку за здійснення колабораційної діяльності
Опубліковано 14 червня 2022 року о 11:15

Підозрюваний закликав у соціальній мережі до підтримки дій держави-агресора та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасового окупованих територіях. За скоєне йому загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років.

Працівники Оболонського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Оболонської окружної прокуратури викрили 53-річного киянина у причетності до колабораційної діяльності. Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за пропаганду війни. 

Як розповів начальник відділу дізнання Оболонського управління поліції В’ячеслав Смолянюк, правоохоронці встановили, що фігурант поширював заклики до підтримки воєнних дій російської федерації, а також невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях:

«Ми з’ясували, що правопорушник здійснював свою діяльність через одну з популярних російських соціальних мереж, де на своїй сторінці розміщував текстові та графічні матеріали з відповідними закликами. Розміщені матеріали містили також пропаганду про визнання правомірності дій російської федерації у 2014 році, а також інформації щодо незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих росією. Також чоловік створював фото та відео-контент, в якому звертався до українців та росіян із виправдовуванням та визнанням правомірності збройної агресії російської федерації проти України й розмістив його в мережі Інтернет».

За погодженням із Оболонською окружною прокуратурою дізнавач Оболонського управління поліції повідомив фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux