Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Андрій Крищенко: «Слідчі розглядають три версії нападу на депутата Київради» (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 05 жовтня 2018 року о 15:48

Про це начальник Головного управління національної поліції у місті Києві розповів під час засідання міської ради.

За його словами, напередодні правоохоронці отримали три заявки про проведення мітингів під приміщенням Київської міської державної адміністрації. Відповідно до цього, була виділена достатня кількість поліцейських для забезпечення правопорядку біля будівлі та на прилеглій території.

Близько 10:00, коли у приміщення заходив депутат, учасники мітингу облили чоловіка зеленкою, закидали яйцями та витягнули його на вулицю. Правоохоронці припинили протиправні дії, у результаті яких також постраждав правоохоронець. 19 активних учасників конфлікту доставили до Шевченківського управління поліції. На цей час розпочато два кримінальних провадження – ч. 2 ст. 296 та ст. 342 Кримінального кодексу України.

«Правопорушників затримали. Зараз поліція збирає докази, опитує свідків, для того, щоби оголосити правопорушникам підозри. Слідчі вилучають відеозаписи цього інциденту для об’єктивного розслідування події», - зазначив Андрій Крищенко, звернувшись до всіх, хто має будь-які відеоматеріали, із проханням надати їх слідчому підрозділу.

За словами керівника поліції Києва, наразі слідство розглядає три версії вчинення нападу на депутата: його громадська діяльність, депутатська діяльність та політична, пов’язана із його виходом із фракції та вступом до депутатської групи.

«Всі ці версії ретельно перевірятимуться. А діям тих осіб, які вчиняли правопорушення, буде надана належна правова оцінка», - підсумував правоохоронець.

Окрім того, Андрій Крищенко повідомив, що призначив службове розслідування за фактом неналежного реагування окремих поліцейських на події, що відбулися в приміщенні КМДА.

ОНОВЛЕНО
За погодженням із процесуальними керівниками усім дев'ятнадцятьом затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання фігурантам міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux