Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Андрій Крищенко: «Поліцейські Києва негайно реагують на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства»
Опубліковано 28 лютого 2019 року о 15:05

Про це керівник Головного управління Національної поліції у місті Києві зазначив сьогодні, 28 лютого, під час наради за участю керівників територіальних управлінь поліції, патрульної поліції,  представників Київської міської державної адміністрації, Громадянської мережі ОПОРА та голів окружних виборчих комісій.

Зустріч відбулася, аби з усіма сторонами обговорити питання забезпечення правопорядку під час виборчої кампанії та у день голосування.

«Ми ініціювали такий захід, щоби обговорити алгоритм взаємодії для оперативного вирішення всіх питань, які виникатимуть під час виборчої кампанії і у день голосування. На нас покладена серйозна робота, адже ми повинні забезпечити громадянам можливість вільно висловити свою думку», - наголосив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, поліцейські Києва проходять серйозну підготовку для належного забезпечення порядку і безпеки людей. Зокрема мова іде про курс тренінгів, у тому числі організованих представниками Громадянської мережі ОПОРА, та безпосередньо на імпровізованій виборчій дільниці у тренінговому центрі поліції Києва.

«Ми тісно співпрацюємо із іншими правоохоронними органами, було проведено ряд зустрічей, нарад, колегія МВС. Перед усіма стоїть головне питання: порядок і безпека. Тож ми робимо відповідні розрахунки для того вибори пройшли спокійною. Окрім того, будуть створені резерви і залучені кінологи, вибухотехніки, рятувальники», - зазначив керівник столичних поліцейських.

Попри серйозну превентивну роботу, до столичної поліції уже надійшло 250 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, більшість із яких були розглянуті відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

«Нині відбувається активна фаза передвиборчої агітації, тож ми оперативно реагуємо на всі факти порушень виборчого законодавства. На цей час у Києві складено майже 40 адмінпротоколів і розслідується 20 кримінальних проваджень, у тому числі за фактом порушення порядку фінансування виборчої кампанії (один факт) та можливого підкупу виборців (чотири факти). Уся інформація, яку ми отримуємо, ретельно перевіряється, щоби надати їй належну юридичну оцінку», - розповів Андрій Крищенко.

У свою чергу начальник управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки КМДА Олег Куявський відзначив, що у рамках впровадження програми «Безпечна столиця» значно покращено матеріальне-технічне забезпечення київських поліцейських. Окрім того, посадовець наголосив, що до забезпечення порядку на вулицях столиці правоохоронці залучають представників громадського формування «Муніципальна варта».

«Більшість поліцейських, які нестимуть службу у день голосування, будуть забезпечені боді-камерами для фіксації і документування можливих провокацій і порушень. Хоча основне завдання – зробити все, аби вибори пройшли спокійно і без порушень законодавства», - підсумував Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux