Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інформація про бездіяльність поліцейських під час бійки на Бессарабці не відповідає дійсності
Опубліковано 04 липня 2020 року о 14:23

Закликаємо при висвітленні таких подій використовувати офіційну інформацію.  

Сьогодні деякі ЗМІ, висвітлюючи інформацію про бійку зі стріляниною у Печерському районі столиці, поширили інформацію, що поліцейські не вжили заходів для її припинення. Однак ця інформація не відповідає дійсності. Як ми уже повідомляли, упродовж кількох перших хвилин після отримання виклику на місце події прибуло 7 екіпажів патрульної поліції. Безпосередньо виклик на 102 столичної поліції надійшов у 04:40 ранку. Уже через хвилину (04:41) прибув перший наряд поліцейських, інші шість екіпажів поліції прибули упродовж наступних п’яти хвилин. Правоохоронці втрутилися в ситуацію, негайно припинили бійку та затримали 10 осіб, яких доставили до  Печерського управління поліції для з’ясування всіх обставин події.

Разом з тим інформуємо, що на фото, яке поширюють в соцмережах та ЗМІ, чоловіки  у чорній формі, які стоять поблизу в момент бійки, не є поліцейськими, це - охоронці розважальних закладів, які замість того, аби втрутитися в конфлікт та припинити хуліганські дії, стояли і спостерігали за ними. Тож, у рамках розслідування кримінального провадження діям охоронців також буде надана правова оцінка.

Поліція звертається до представників ЗМІ із проханням не поширювати недостовірну інформацію та закликає послуговуватися лише офіційними джерелами.

Одночасно нагадуємо, що відповідно до карантинних обмежень, у столиці заборонено роботу закладів громадського харчування та розважальних закладів після 22 години вечора. Відтак поліція притягуватиме до відповідальності усіх посадових осіб закладів, які попри встановленні заборони будуть продовжувати працювати. Відповідно до ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, за порушення карантинних вимог передбачається штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux