Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Незаконно заволодів судном «Готель Баккара», спричинивши державі збитки у 28 млн грн – Нацполіція повідомила підозру організатору оборудки
Опубліковано 06 вересня 2024 року о 11:01

Шляхом подачі пакету підроблених документів до державних органів та залучення комерційних структур для маскування злочинних дій, директор товариства, у користуванні якого було судно, оформив на нього право власності. Підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення.

Як встановили слідчі  Солом’янського управління поліції ГУНП у місті Києві та оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції , судно «Готель Баккара» знаходилося у власності банківської установи. Згодом банк вирішив продати майно за 28 млн грн та уклав договір купівлі-продажу з товариством. Відповідно до договору покупець спочатку сплачує 9 240 000 грн, а решту - 18 760 000 грн – до визначеного терміну. Після чого право власності на судно-готель переходить покупцеві і він отримує всі необхідні правовстановлюючі документи.

У той же час, у зв’язку з ліквідацією банківської установи, право власності на вказане судно перейшло до фонду гарантування вкладів фізичних осіб, кошти від реалізації якого мали використати для виплати компенсації вкладникам банківської установи.

Керівник товариства, не збираючись сплачувати решту суми, вирішив провернути оборудку та за шахрайської схемою заволодіти усіма правами на судно. Для цього він звернувся до низки державних органів з пакетом підроблених документів, на підставі яких було видано свідоцтво про право власності на судно.

Щоби приховати злочинні дії та факт незауонно набутого майна, керівник товариства укладає іпотечний договір з іншою комерційною структурою. Через деякий час укладає ще одну угоду, якою передає цій структурі право власності на предмет іпотеки – судно «Готель Баккара».

Внаслідок таких маніпуляцій керівник товариства незаконно заволодів майном фонду гарантування вкладів фізичних осіб, чим завдав державі збитків. Тож на підставі отриманих доказів йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. З метою забезпечення відшкодування завданих збитків та унеможливлення здійснювати будь-які правочини з відчуження майна на користь інших осіб, на судно-готель накладено арешт.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Продовжуються заходи зі збору доказової бази для притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в оборудці. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Солом’янська окружна прокуратура міста Києва.


Національної поліції України




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux