Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Не уявляю роботу в поліції без свого службового собаки», - поліцейська Києва Ірина Конош
Опубліковано 02 червня 2021 року о 12:40

Від хобі до професії: дівчина-кінолог, яка з дитинства займається тренуванням та доглядом чотирилапих друзів, вміло застосовує свої навички на службі.

З дитинства у родині Ірини Конош були присутні собаки, адже її батько – мисливець, а без чотирилапих помічників у цій справі не обійтись. Дівчина завжди допомагала йому доглядати, годувати та тренувати собак різних порід, тому ще в юному віці вирішила стати кінологом. Після випуску зі школи вступила до Національної академії внутрішніх справ, а після її закінчення пішла працювати до кінологічного центру Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Як розповіла інспектор кінологічного центру Ірина Конош, чотирилапий друг - це особистий пес породи німецька вівчарка, якому 5 років, три з яких він служить у поліції Києва та спеціалізується на пошуку вибухових речовин і зброї:

«Професія у поєднанні з улюбленою справою завжди приносить користь та успіх на службі. Можу сказати, що не кожному вдається працювати із собаками. До них потрібний особливий підхід, любов та терпіння. Я треную свого пса не менше трьох разів на тиждень для підвищення техніки пошуку вибухових речовин, зброї та небезпечного багажу в автомобілях, людських сумках та приміщеннях. Разом зі службовою собакою ми часто виїжджаємо на різні виклики та несемо службу по охороні публічного порядку».

Останніх два роки Ірина разом з Догом бере участь у змаганнях. Нещодавно вони вибороли 2-ге призове місце серед 44-х учасників кінологічного турніру «Пам’яті Героя України, полковника Каплунова Дмитра Івановича», який проводився з метою вшанування пам’яті та проводження співпраці й обміну досвідом між кінологічними підрозділами силового та приватного сектору. Змагання полягали у пошуку небезпечного багажу, зброї та вибухівок. Комісія визначала техніку та швидкість виконання вправи. 

У майбутньому дівчина-кінолог мріє зі своїм службовим собакою здобути першість у конкурсах та й надалі допомагати колегам у пошуках небезпечних злочинців, заборонених речей та зброї.

Відділ комунікації поліції Києва

Діана Панасюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux