Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Найголовніше у діяльності дільничного офіцера: цілодобова готовність прийти на допомогу громадянам», - майор поліції Юрій Марценюк
Опубліковано 17 червня 2020 року о 12:40

Поліцейський пройшов шлях від дільничного інспектора міліції до керівника служби дільничних офіцерів. Та своєю багаторічною сумлінною службою правоохоронець заслужив не тільки авторитет серед колег, а й повагу від мешканців району.

Роботу в органах внутрішніх справ Юрій Марценюк розпочав ще у 1998 році - у державній службі охорони за часів міліції. Згадуючи юнацькі роки, чоловік розповідає, що завжди хотів допомагати оточуючим, тому без вагань вступив до лав правоохоронців.

У 2004 році молодого захисника призначено дільничним інспектором міліції Солом’янського районного управління, де він працює й по теперішній час. За перший рік роботи правоохоронець вивчив свою адміністративну дільницю та  познайомився ледь не з кожним мешканцем території обслуговування для більш ефективного виконання завдань та співпраці з населенням.

Усі роки служби 43–річний поліцейський сумлінно виконував свої обов’язки та завжди приходив на допомогу, якщо хтось потрапив у біду. Серед таких випадків Юрій згадує день, коли до них із колегою під час служби підбігла схвильована жінка та повідомила, що на дитячому майданчику незнайомець вистрілив собі у голову:

«Ми негайно вирушили на місце та кинулись надавати постраждалому першу медичну допомогу. Якби прибігли трохи пізніше, то чоловіка врятувати не вдалося би. Саме у той день я зрозумів, що найголовніше у роботі дільничного – це цілодобова готовність прийти на допомогу громадянам у будь-якій ситуації. Бо не завжди це буде припинення дрібного правопорушення чи профілактична бесіда - може трапитись таке, що від кожної дії та хвилини буде залежати життя людини».

На початку 2020 року, за високі показники та відповідальне ставлення до несення служби, майора поліції призначили керівником сектору дільничних офіцерів поліції. Тож наразі правоохоронець координує діяльність колег та допомагає молодим фахівцям отримати потрібні навички та вміння у роботі.

Свій вільний час чоловік намагається присвятити подорожам із коханою дружиною та вихованню дітей. Окрім цього, поліцейський полюбляє готувати, тому часто дивує свою родину вишуканими кулінарними шедеврами.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux