Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Національну поліцію України з партнерським візитом відвідала делегація поліцейських Латвії
Опубліковано 28 серпня 2024 року о 17:30

Українські поліцейські зустрілись з представниками поліції Латвійської Республіки, які у рамках робочого візиту побували у Києві та ще декількох регіонах, аби передати українським поліцейським автомобілі, обговорити подальшу співпрацю та відзначити колег-правоохоронців за спільну роботу.

Очолили іноземну делегацію начальник Державної поліції Латвії Армандс Рукс, начальник Головного кримінального управління Державної поліції Латвії, Управління боротьби з кіберзлочинністю Романс Яшинс, а також тимчасово повірена у справах Латвійської Республіки в Україні Мадара Сіліня. 

Голова Національної поліції України Іван Вигівський, зустрічаючи партнерів, запевнив, що українська поліція, попри високе навантаження через виклики війни, продовжує модернізуватись та розвиватись у напрямку прямих поліцейських функцій – забезпеченні правопорядку та розкритті злочинів. Для прикладу, колегам з латвійської делегації були продемонстровані можливості підрозділів Департаменту кримінального аналізу, Ситуаційного центру поліції столиці, системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112, а також спроможності криміналістів та вибухотехнічної служби поліції.

Під час візиту латвійські колеги передали для потреб Національної поліції України 12 бувших у використанні автомобілів для ГУНП в областях та IT-обладнання для Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». Транспорт був розподілений для прифронтових регіонів, де поліцейські машини найчастіше стають ціллю для російських ворогів. Чотири авто отримали поліцейські Донеччини, по три – для ГУНП в Харківській та Херсонській області, і два – для ГУНП в Чернігівській області.

Делегація вшанувала загиблих захисників України біля Стіни пам’яті на Михайлівській площі.

  • Ми цінуємо вашу увагу та підтримку, - зазначив колегам Іван Вигівський. – Та ставимо перед собою відповідальні задачі – бути надійним форпостом, аби злочинність, зброя, наркотики, та будь-який інший кримінал не зміг потрапити до європейських країн навіть попри те, що ми працюємо в умовах повномасштабної жорсткої війни. І для нас важлива ефективна взаємодія з європейськими колегами, а також ми вдячні за вашу допомогу. Зокрема, що ви також турбуєтесь про оздоровлення та реабілітацію наших поранених поліцейських, запрошуєте на відпочинок дітей загиблих та зниклих безвісти поліцейських воїнів.

Армандс Рукс запевнив керівника українського відомства, що поліція Латвійської Республіки глибоко поважає подвиг українських колег, та надалі готова допомагати всіма можливими ресурсами та співпрацювати у протидії злочинності заради безпеки всієї Європи.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux