Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Наркотики у пакунках із кавою: столичні правоохоронці вилучили у порушника товару на понад 800 тисяч гривень
Опубліковано 30 січня 2023 року о 10:25

Працюючи на Інтернет-магазин, зловмисник розповсюджував на території столиці психотропні речовини, а розрахунок з клієнтами проводив через електронні гаманці. За такий вид заробітку йому загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Під час відпрацювання оперативної інформації співробітники управління боротьби з наркозлочинністю у місті Києві спільно з працівниками Святошинського управління поліції затримали 38-річного киянина, який намагався переслати через поштові відділення наркотичні речовини, які, аби не викликати підозру, запакував у пакунки із кавою.

Як розповів слідчий Святошинського управління поліції Юрій Теремецький, правоохоронці з’ясували, що чоловік працював на один із Інтернет магазинів, де отримував оптовими партіями товар, який потім фасував та збував, пересилаючи через відділення пошти:

«У ході слідчих дій з готових до відправки посилок ми вилучили чотири поліетиленових пакети, ймовірно, з солями Альфа-PVP, які відправили на проведення експертиз. Вартість наркозасобів, у разі їх роздрібного збуту, за цінами «чорного» ринку становить понад 800 тисяч гривень. Розрахунок із покупцями фігурант проводив через електронні гаманці. Під час невідкладного обшуку за місцем його мешкання ми вилучили беззаперечні докази системного збуту наркотиків, а саме: термопринтер для друку ТТН, ваги, фасувальні зіп-пакети, вакуматори, ґаджети, обладнання для фасування, сім-картки, банківські картки, чорнові записи про кількість збутих наркотиків, а також інші докази».

Згідно висновку експерта, надана на дослідження кристалоподібна речовина білого кольору, містить у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - солі Альфа-PVP.

Слідчі за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України — незаконне придбання та зберігання особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах, з метою збуту. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва 

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux