Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Надав допомогу пораненим від обстрілу - столичний поліцейський Сергій Потьомкін
Опубліковано 30 червня 2022 року о 09:45

На даний час найголовніше для кожного поліцейського – це безпека громадян у Києві. Тож капітан поліції не вагаючись допоміг пораненій жінці та ще кільком мешканцям столиці, які зазнали ушкоджень від ворожих куль.

Сергій Потьомкін закінчив Кіровоградський національний технічний університет, але своє життя вирішив пов’язати з правоохоронною системою. Тож у 2006 почав працювати у батальйоні патрульно-постової служби, а згодом продовжив службу у відділі превенції.

«Ранок 24 лютого я та мої колеги не за будемо ніколи – о п’ятій ранку столицю розбудили гучні вибухи. Відразу зрозумів, що розпочалась війна, вже за декілька хвилин зателефонував черговий та повідомив, що введена бойова тривога. Я швидко зібрав речі та поїхав в управління поліції. З початку повномасштабного вторгнення окупантів зі зброєю в руках захищаю столицю. Адже найголовніше моє завдання – це безпека громадян у столиці», - розповідає старший інспектор сектору превенції Шевченківського управління поліції Сергій Потьомкін.   

Правоохоронець за час несення служби має заслужений авторитет серед колег. Недарма, адже 15 березня 2022 року капітан поліції разом з колегами проводив евакуацію людей з міста Києва. Коли вони повертались до підрозділу близько 19.00 години на вулиці Академіка Заболотного помітили автомобіль, біля якого було четверо наляканих людей. Правоохоронці відразу зупинились та з’ясували, що автівка потрапила під обстріл.

«Я не вагаючись надав потерпілій першу медичну допомогу, адже зрозумів, що в мене на це є лічені хвилин, аби врятувати її життя. Після чого, під час прибуття швидкої допомоги перемістив жінку в автомобіль швидкої. Медичні працівники Голосіївського району міста Києва потерпілу невідкладно госпіталізували у лікарню з вогнепальним пораненням. Інших громадян, які знаходились на місці події евакуював до безпечного місця. Вважаю, що бути правоохоронцем – це не тільки означає цілодобово забезпечувати безпеку громадян у різноманітних складних ситуаціях, а й бути насамперед відважним та готовим прийти на допомогу», - додав правоохоронець.

Вдома капітана поліції завжди чекає його дружина та донечка, які є його надійним тилом. Правоохоронець вважає, що тільки разом і згуртовано ми можемо подолати ворога та отримати таку довгоочікувану Перемогу.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux