Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Начальник сектору ювенальної превенції Оболонського управління поліції столиці поділився досвідом із майбутніми правоохоронцями
Опубліковано 08 липня 2020 року о 14:43

Майор поліції провів відеозустріч із курсантами навчально-наукового інститут № 1 Національної академії внутрішніх справ, які є членами наукового гуртку «ОРД» на базі кафедри оперативно-розшукової діяльності.

Начальник сектору ювенальної превенції Оболонського управління поліції Володимир Моргуненко працює у правоохоронних органах із 2004 року, тож має безліч практичних прикладів своєї роботи.

Правоохоронець розповів про необхідність взаємодії з іншими підрозділами поліції для швидкого розслідування правопорушень та злочинів: карним розшуком, слідчими підрозділами, дільничними офіцерами поліції тощо. Також звернув увагу на обов’язкову та тісну співпрацю з органами опіки і службою у справах дітей та сім’ї, з якими регулярно проводяться спільні перевірки родин, які опинились у складних сімейних обставинах.

«Майбутнім поліцейським доведено алгоритм дій при спілкуванні зі «складними підлітками» та особами, які перебувають на обліку у правоохоронних органах. Адже ми, співробітники ювенальної превенції, регулярно проводимо з ними роз’яснювальну роботу з метою підвищення правосвідомості у дітей, висаджуємо дерева у парках, відвідуємо музеї та беремо участь в акціях «Стоп, наркотик!» - замальовуємо написи з назвами сайтів, які продають наркотики та багато інших профілактичних заходів», - зазначив поліцейський.

Як підкреслив Володимир Моргуненко, спільна співпраця дає позитивний результат – молодь розуміє, що корисне суспільству, а поліцейські – не каральний орган. Тож у такому форматі спілкування завжди буде довіра та порозуміння.

Також правоохоронець поділився з членами наукового гуртка інформацією про те, як запобігти втягненню неповнолітніх осіб до участі у різноманітних групах, що вчиняють протиправні діяння та боротьбу з ними. Курсанти зацікавлено слухали правоохоронця та задавали питання, на які отримали кваліфіковані та цікаві відповіді.

Така взаємодія здобувачів вищої освіти з практичним працівниками поліції є важливим покращенням освітнього процесу та отримання необхідного досвіду молодими курсантами.

Відділ комунікації поліції Києва

Діана Шутько

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux