Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На столичному Печерську правоохоронці викрили двох чоловіків за зберігання та збут наркотиків
Опубліковано 11 квітня 2019 року о 11:55

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних засобів становить близько 100 тисяч гривень. Слідчі розпочали кримінальні провадження за двома статтями.

Під час відпрацювання Печерського району столиці працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП у м. Києві на вулиці Великій Васильківській помітили підозрілого чоловіка та вирішили його перевірити. У ході поверхневого огляду у 33-річного місцевого жителя правоохоронці знайшли чотири пакетики з порошкоподібною речовиною білого кольору, схожою на кокаїн. Виявлене вилучили та направили на експертизу.

За фактом події слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Проте у ході досудового розслідування поліцейські отримали інформацію про ще одну особу, причетну до розповсюдження наркотиків.

Після оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили місцезнаходження 30-річного киянина та затримали його на бульварі Лесі Українки. Під час поверхневого огляду у нього також вилучили п’ять згортків із речовиною, схожою на кокаїн.

Окрім того, при проведенні невідкладного обшуку у помешканні затриманого поліцейські вилучили понад 200 грамів рослинної речовини, схожої на марихуану, та близько 15 грамів порошкоподібної речовини, схожої на кокаїн. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотиків складає близько 100 тисяч гривень.

Також правоохоронці вилучили ваги, фасувальні пакети та понад 3000 доларів США, отриманих від продажу наркотиків.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Обох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Після отримання результатів експертизи вирішуватиметься питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux