Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківському масиві столиці оперативники затримали серійного крадія електросамокатів
Опубліковано 03 липня 2023 року о 15:10

Крім великої кількості комплектуючих від самокатів правоохоронці вилучили у зловмисника гранату та набої. Рецидивісту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.


Протягом останнього часу до Дарницького управління поліції надійшли численні звернення про крадіжки електросамокатів та їх запчастин. Представники компаній, які надають послуги прокату повідомляли, що невідомі розукомплектували багато транспортних засобів, а деякі самокати були викрадені.

Начальник кримінальної поліції Дарницького управління поліції Олександр Пак повідомив, що оперативники підрозділу провели кропітку пошукову роботу, встановили особу підозрюваного та вночі, під час спроби чергової крадіжки самокату, затримали його:

«Затриманим виявився 37-річний місцевий житель, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення крадіжок та незаконне заволодіння транспортним засобом. Зловмисник пересувався на велосипеді та в його рюкзаку ми виявили акумуляторну батарею, яку він зняв з іншого електросамокату, а також інструменти для вчинення злочинів: набір викруток, газовий пальник, плоскогубці, дроторіз тощо. Ми провели невідкладний обшук за його місцем мешкання та виявили численні комплектуючі до самокатів і два електросамоката. Крім того, ми вилучили у крадія гранату Ф-1 із запалом та набої до автоматичної зброї».

Слідчі Дарницького управління поліції затримали підозрюваного у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану та ч.1 ст. 263 ККУ – незаконне поводження з бойовими припасами та за погодженням Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомили фігуранту про підозру. Йому загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

«Наразі суд обирає підозрюваному запобіжний захід, а ми встановлюємо його причетність до аналогічних правопорушень на території Дарницького району та Києва», – додав поліцейський.


Відділ комунікації поліції Києва

 Євген Ласкін


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux