Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Ми вдячні військовим, поліцейським та рятувальникам за можливість продовжувати жити», - 14-річна донеччанка Поліна Мішина
Опубліковано 14 жовтня 2022 року о 12:34

Від початку бойових дій у 2014 році на Сході України, дівчинка разом з мамою вимушена була постійно переїжджати. Через постійні обстріли росіян вони ховалися у бомбосховищі, але все ж змогли вибратися та переїхали до Києва, де зараз і проживають.

 У 2014 році, коли на Донеччині розпочалася антитерористична операція, Поліна разом з мамою переїхала до міста Торецьк, Донецької області. Два роки місто було одним з фронтів, де велися активні бойові дії.

З 2016 року родина переїхала до міста Маріуполь і проживала там, аж поки російські окупанти, 24 лютого 2022 року, не розпочали повномасштабне вторгнення на територію України. Аби убезпечити себе та дитину, Ніна разом з донькою вирішили переїхати до Києва:

«В мене були мрії, друзі, дім, захоплення, я була щаслива. Того жахливого ранку мама сказала, що я не піду до школи. Я чула як літають літаки, гучні вибухи та обстріли. Тому ми пішли до найближчого бомбосховища, щоби сховатися. Перші декілька днів там було дуже холодно та волого, а їжі та води в нас було досить мало. Однак поліція дуже часто нам привозила продукти, теплі речі та воду».

Дівчинка згадує, що вранці 1 квітня вона разом з мамою та ще кількома родинами вийшли на подвір’я, аби знайти якийсь евакуаційний транспорт.

«Тоді мене засліпило яскраве сонце, адже ми багато часу провели в темряві, в укритті. Коли я роздивилась обстановку навкруги, то мені захотілось заплющити очі знову та забути все як страшний сон. Навколо більшість будинків були знищені, а деякі ще диміли від обстрілів. З населеного пункту, де ми перебували, було дуже складно виїхати, адже окупанти нікого не випускали без перевірки. Але ми все ж таки змогли проїхати кілька блокпостів, а на одному з них почули довгоочікувану фразу «Вітаємо в Україні» і зрозуміли, що ми під захистом українських військових».

Десятки тисяч дітей евакуювалися з тимчасово окупованих територій. Поліна Мішина разом з іншими дітками дякує військовим, поліції та рятувальникам за ще, що дають можливість продовжувати жити, посміхатися кожен день, радіти простим речам та вірити в Перемогу України.

Вітаємо з Днем захисників та захисниць України! Разом зможемо все!


Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Ігнатюк


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux