Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Ми повинні забезпечувати для громадян ефективність розгляду звернень, адже від цього залежить довіра населення до правоохоронців» - столична поліцейська Юлія Коваленко
Опубліковано 31 березня 2023 року о 10:40

Начальниця відділу документального забезпечення поліції Києва розпочала свою кар’єру у 2004 році з посади дізнавача на Херсонщині. Наша Колега активно підтримує розвиток жіночого лідерства у правоохоронних органах та є членкинею Української Асоціації представниць правоохоронних органів. 


Юлія Коваленко родом з міста Маріуполь, що на Донеччині. Здобувши юридичну освіту у 2004 році, вона розпочала службу в органах внутрішніх справ з посади дізнавача у Херсонському управлінні міліції.

«Робота у дізнанні допомогла мені бути уважною до деталей. Щодня я стикалася із різними долями людей, я відчувала свою відповідальність за кожну справу, яку розслідувала», - каже Юлія Коваленко.

З 2010 році Юлія працювала у відділі документального забезпечення міліції Херсону. Через вісім років переїхала до столиці та очолила відділ документального забезпечення поліції Києва.

«Всі документи та листи, які надходять до поліції обов’язково опрацьовуються документознавцями. Наші співробітники відповідають за ведення усього документообігу та забезпечують отримання громадянами відповідей на їх звернення у встановлений строк. Ми щоденно здійснюємо попередній розгляд документації, яку необхідно переглянути, систематизувати й передати до потрібного відділу та адресата, працюємо з інформаційними базами. З початку повномасштабної війни ми також приділяємо особливу увагу щодо збереження службової інформації та недопущення її витоку», - зазначила наша колега.

З метою підтримки та розвитку жіночого лідерства у правоохоронних органах у 2019 році вона стала членкинею Української Асоціації представниць правоохоронних органів. У 2020 році в складі делегації від України приймала участь у Міжнародній конференції жінок поліцейських, яка проходила у Канаді.

«Впровадження гендерної рівності на засадах рівних прав і рівних можливостей жінок і чоловіків є одним із пріоритетів злагодженої роботи правоохоронної структури. Розвиваючи тему гендерної рівності я зайнялася вивченням цього питання з наукової точки зору та у 2022 році поступила до Національної академії внутрішніх та працюю над науковою роботою щодо забезпечення гендерної рівності в Міністерстві внутрішніх справ», - розповіла поліцейська.

Підрозділи документального забезпечення поліції Києва налічують понад 150 співробітників, серед яких налагоджена плідна співпраця задля спільного результату роботи столичного главку.

«Ми постійно вдосконалюємо алгоритм дій при прийнятті управлінських рішень в ході розгляду звернень, заяв та скарг громадян, які надійшли до підрозділів поліції, а також адвокатських запитів та внутрішньої документації. Кожне звернення важливе і ми повинні забезпечити для громадян ефективність його розгляду, адже від цього також залежить довіра населення до правоохоронців».

Відділ комунікації поліції Києва

 Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux