Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Ми пам’ятаємо кожного правоохоронця. Їх вчинки - у наших серцях»
Опубліковано 22 серпня 2018 року о 10:36

Під час відкриття меморіалу на честь загиблих правоохоронців керівництво Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, поліції Києва та Київщини  висловили співчуття родинам, які втратили своїх рідних.

З нагоди Дня пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків, сьогодні в столичній поліції згадували побратимів, які до останнього подиху залишилися вірними Присязі. Згадували тих, хто поклав своє життя, захищаючи Закон.

За словами голови Національної поліції України Сергія Князєва, за роки Незалежності під час несення служби загинуло 1108 правоохоронців, а з 2014 року, з початку війни на сході держави – 485 працівників органів внутрішніх справ:

«Це шалені цифри, за якими стоять долі. І ми сьогодні згадуємо тих, кому повинні бути вдячні за наш спокій».

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, служити і захищати – ключова мета кожного поліцейського, інколи… навіть ціною свого життя:

«Сьогодні кожне ім’я поліцейського, який до кінця залишився вірним собі та народу, чути не просто важко. Це як постріл. І ми повинні не тільки пам’ятати, але й ділитися історіями наших героїв».

Керівник столичних поліцейських Андрій Крищенко зауважив, що імена загиблих побратимів і колег, які вигравіювані на стелі, завжди будуть у пам’яті всіх поліцейських:

«Меморіал буде нагадувати нам про те, що професія поліцейського складна і небезпечна. Про те, що правоохоронець не може просто припинити виконувати свої обов’язки, затримання злочинця чи розслідування справи. І ми пам’ятаємо кожного правоохоронця, який віддав життя в ім’я честі та справедливості. Їх вчинки назавжди в наших серцях».

«Сталеві нерви, натягнуті жили.

Зло готує свої лещата.

Ми маємо гідність, аби служити.

І маємо сили, щоб захищати».

Ці слова відомого письменника Сергія Жадана,  викарбувані на стелі поруч із прізвищами загиблих правоохоронців, будуть девізом служби кожного поліцейського.

Більше фото на сторінці "Поліція Києва" у мережі facebook: https://bit.ly/2MrwrZh

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux