Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні слідчі викрили зловмисника, який незаконно переправляв чоловіків призовного віку через державний кордон України
Опубліковано 06 лютого 2023 року о 12:00

Фігурант допомагав чоловікам перетнути кордон через під виглядом волонтерів, а за свої «послуги» просив від 2000 євро. Зловмиснику повідомлено про підозру. Йому загрожує від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

Слідчі столичного главку поліції за оперативного супроводження співробітників Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області та процесуального керівництва Київської міської прокуратури задокументували два факти незаконного переправлення осіб через державний кордон. Правопорушником, який вчиняв такі злочинні дії, виявився 41-річний мешканець столиці, раніше до кримінальної відповідальності він не притягувався.


Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік шукав своїх «клієнтів» серед чоловіків призовного віку, які бажали виїхати за кордон під час воєнного стану. Фігурант повністю супроводжував ухилянтів на всіх етапах перетину кордону. Під вигаданим приводом чоловіки їхали закордон волонтерами. За свої «послуги» порушник попросив 2000 євро.

Під час обшуку у поменшанні правопорушника правоохоронці вилучили мобільний телефон та жорсткий диск з комп’ютера. Речові докази направлено на проведення експертного дослідження.


Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України вчинені організованою групою або з корисливих мотивів та ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – замах на незаконне переправлення осіб через державний кордон України вчинені організованою групою або з корисливих мотивів. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – нічний домашній арешт. Чоловіку загрожує від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Крім того правоохоронці проводять заходи по встановленню інших учасників злочинної схеми.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Ігнатюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux