Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці пройшли тренінг з надання домедичної допомоги за алгоритмом MARCH
Опубліковано 03 жовтня 2022 року о 09:40

Співробітники Шевченківського управління поліції відпрацьовували дії відповідно до етапів алгоритму: обстежували верхні дихальні шляхи, грудну клітину, а також проводили огляд пораненого на предмет інших уражень.

Інструктори Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки Білоцерківського НВО «Звитяга» провели комплексні відпрацювання, які дозволяють швидко та максимально точно визначати тип та ступінь отриманих травм. Також присутнім розповіли про зміни, які відбулися за останній час в підходах до надання допомоги, щоб принести максимально користі потерпілому та мінімізувати настання будь-яких негативних наслідків.

Як розповів інструктор-парамедик з міста Біла Церква Микола Бебко, алгоритм MARCH - це конкретний порядок дій, які повинні проводитися у разі виявлення людини з пораненнями:


«Вважаю, що використання саме цього алгоритму допомагає максимально швидко та якісно надати домедичну допомогу пораненому. Військова медицина відрізняється від цивільної типами травм або ран, зовнішніми умовами, можливістю надавати допомогу постраждалим та часом, який необхідний для евакуації постраждалих. Нині, в умовах воєнного стану, такі знання та навички особливо цінні».


Правоохоронцям пояснили основні послідовні пункти надання допомоги згідно алгоритму MARCH: Massive Bleeding (масивна кровотеча) — зупинка кровотечі, що загрожує життю; Airways (дихальні шляхи) — забезпечення прохідності дихальних шляхів; Respiration (дихання) — закриття всіх відкритих ран грудної клітки; Circulation (циркуляція) — повний огляд пораненого, зупинка кровотеч, діагностика шоку; Head injury / Hypothermia (черепно-мозкова травма/гіпотермія) — виявлення травм голови/запобігання переохолоджень.

Крім того, інструктор Наталія Бойчук нагадала співробітникам Шевченківського управління поліції, як зупиняти кровотечу за допомогою підручних засобів та турнікета. Кожен поліцейський мав можливість попрактикувати накладати турнікети собі та колегам.

Наприкінці тренінгу поліцейські подякували інструкторам за отриманні цінні та корисні знання. Начальник відділу поліції № 3 Андрій Сланіна від імені керівництва Шевченківського управління поліції вручив інструкторам подяки за допомогу у проведенні курсу. У свою чергу інструктори Микола Бебко та Наталія Бойчук подарували поліцейським аптечку.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux