Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські оперативники затримали чоловіка, який обікрав автомобіль
Опубліковано 06 вересня 2023 року о 17:20

Зловмисник викрав із транспортного засобу акумулятор шляхом пошкодження замка капоту. Правоохоронці затримали порушника поблизу місця проживання. За скоєне киянину загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що на вулиці Мелетія Смотрицького невідомі викрали акумулятор із його автомобіля марки «Део Ланос». За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу, яка задокументувала злочин.

Під час відпрацювання території Дніпровського району співробітники сектору кримінальної поліції відділу № 2 територіального підрозділу спільно з працівниками оперативно-пошуково відділу управління карного розшуку та дільничними офіцерами поліції помітили невідомого, який ніс у руках автомобільні акумулятори. Правоохоронці зупинили підозрілого чоловіка та під час перевірки з’ясували, що він причетний до крадіжки із транспортного засобу заявника. Зловмисник витягнув із моторного відсіку акумулятор, пошкодивши капот автомобіля.

Порушник саме збирався збути викрадену запчастину на ринку, натомість опинився в кайданках. Слідчо-оперативна група вилучила речовий доказ, а чоловіка поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини уродженець Києва, 1985 року народження.

За цими фактами слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, повторно. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Крім цього, правоохоронці обґрунтовано підозрюють затриманого у вчинені аналогічного злочину на території Дніпровського району столиці. Досудове розслідування триває.


Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux