Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці поліцейські затримали групу квартирних злодіїв, до складу якої входили іноземці
Опубліковано 07 серпня 2019 року о 16:40

У підозрюваних вилучили речі, викрадені з оселі киянки, та інструменти для відчинення замків. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Під час відпрацювання оперативної інформації працівники карного розшуку Дніпровського та Печерського управлінь поліції спільно з бійцями КОРДу та патрульними затримали п’ятьох чоловіків за крадіжку з квартири на вулиці Євгена Сверстюка.

Як повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника Дніпровського управління поліції Андрій Пасічник, чоловіки чітко розподілили між собою ролі. Вони приїхали на автомобілі до багатоповерхівки. Один залишився за кермом, двоє розташувалися між поверхами, аби спостерігати за ситуацією у під’їзді, ще двоє – проникли у квартиру.

«Зловмисники скористалися відсутністю господарів, підібрали ключ до замка вхідних дверей квартири. Вони перевернули у помешканні все шкереберть і винесли цінності, які знайшли. Однак коли двоє правопорушників прямували до автівки з пакунками, ми їх затримали. У цей час ще двоє, побачивши поліцейських, забігли назад у будинок, але працівники КОРДу та патрульні розшукали та затримали їх», – зазначив правоохоронець.

Під час проведення огляду поліцейські виявили та вилучили гроші в національній та іноземній валюті, ювелірні вироби, елітні алкогольні напої та вироби з хутра, а також набір відмичок і мобільні телефони, що свідчать про причетність затриманих до протиправної діяльності. Чотирьох підозрюваних затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а стосовно 45-річного мешканця Київщини, який перебував за кермом автівки, вирішується питання. Затримані – уродженці іншої держави, віком від 33-х до 52-х років, раніше не судимі.

«Чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною третьою статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Їм загрожує до шести років позбавлення волі. На даний час перевіряємо інформацію про причетність зловмисників до вчинення інших злочинів на території міста Києва», – додав Андрій Пасічник.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux