Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві правоохоронці затримали міжнародну злочинну групу за крадіжку товару на 320 тисяч гривень
Опубліковано 21 травня 2019 року о 11:10

Зловмисники проникли у складське приміщення та викрали товар. Поліцейські затримали їх безпосередньо після скоєння злочину. Фігурантам повідомили про підозру у скоєнні крадіжки, вчиненої у великих розмірах. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.  

Злочинна група мала чітку організаційну структуру та ієрархічне розподілення ролей: організатор, двоє співорганізаторів та двоє виконавців. Всього п’ятеро учасників віком від 35-ти до 37-ми років, двоє із них – громадяни іншої держави.

Протиправну діяльність зловмисників викрили оперативники Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками управління карного розшуку та слідчого управління столичного главку під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва.

«Підозрювані проникли до складського приміщення одного із київських підприємств, звідки викрали товар – горіхи кеш'ю – загальною вартістю понад 320 тисяч гривень. Учасників злочинної групи затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо після скоєння чергового злочину – в той час, коли фігуранти завантажили викрадене добро у мікроавтобус та намагалися втекти з місця події», - розповіла заступник начальника відділу слідчого управління поліції Києва Олександра Тришневська.

Під час обшуків у затриманих виявили та вилучили викрадений товар і знаряддя скоєння злочину – інструменти, за допомогою яких вони проникли на склад. Відомо, що усі зловмисники вже були неодноразово судимі за скоєння майнових, наркозлочинів та кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї.

Слідчі столичної поліції повідомили їм про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах) Кримінального кодексу України. За вчинений злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Також правоохоронці перевіряють доказову базу для доведення причетності фігурантів до скоєння інших злочинів на території столиці.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux