Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські затримали двох співмешканців, які обікрали киянина та заволоділи його автівкою
Опубліковано 26 липня 2022 року о 17:00

Поки господар спав, правопорушники проникли до оселі чоловіка та викрали у нього сумку, мобільні телефони, а також ключі та документи на транспортний засіб. Фігуранти вирішили покататись на автомобілі, однак пробили колесо та покинули його, прихопивши речі, які знаходились у середині. Тепер чоловіку та жінці загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

До поліції Києва звернувся 49–річний киянин та повідомив про те, що на вулиці Вінницькій невідомі обікрали його квартиру. Окрім цього, наступного дня потерпілий виявив, що з паркувального майданчика зник ще й його автомобіль «Тойота». За вказаною адресою негайно виїхали екіпажі патрульних поліцейських, слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції, а також співробітники карного розшуку для встановлення усіх обставин події.

Оперативники переглянули камери відеонагляду та встановили, що до викрадення речей причетні чоловік та жінка, які мешкають на території Солом’янського району. З’ясувалось, що поки господар оселі спав зловмисники проникли до помешкання та викрали мобільні телефони, документи та інші речі потерпілого. Окрім особистих речей киянина, фігуранти прихопили із собою ключі та документи на транспортний засіб і вирішили покататись на викраденій автівці, однак пробили колесо та покинули її. 

 

Працівники поліції затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та у ході проведення обшуку за місцем мешкання, виявили у них викрадені речі з квартири потерпілого, а також речі та інструменти, які знаходились у транспортному засобі. Слідчі з’ясували, що затримані – раніше не судимі місцеві мешканці, 1984 та 1987 років народження.

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив фігурантам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 – крадіжка з квартири, вчинена в умовах воєнного стану, ч. 4 ст. 185 – крадіжка з автомобіля, вчинена в умовах воєнного стану та ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом Кримінального кодексу України, а також направив клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу. За свої вчинки правопорушникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна або без такої.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux