Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Дарницькому районі Києва поліцейські затримали серійного крадія речей з автомобілів
Опубліковано 25 лютого 2021 року о 15:09

Громадянина іноземної держави підозрюють у вчинені шістьох крадіжок з автотранспортних засобів та одного пограбування. Затриманому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави.

Майже одночасно до чергової частини Дарницького управління поліції звернулися чоловік та жінка із заявами про викрадення особистих речей з їх автомобілів, які були припарковані на вулицях Урлівській та Анни Ахматової. Заявники вказували на те, що вранці, коли вони відчищали свої іномарки від снігу, то помітили відсутність особистих речей у салоні. У чоловіка зникла сумка з планшетом та ноутбуком, а у жінки - з документами, грошима та двома мобільними телефонами.

Як повідомив начальник територіального відділу поліції № 2 по обслуговуванню житлових масивів Позняки та Осокорки Василь Процун, працівники відділу кримінальної поліції підрозділу вивчили відеозаписи камер спостереження, а також провели комплекс оперативних заходів та затримали підозрюваного, який викрав вказані речі з проміжком у півгодини:

«Ним виявився 27-річний іноземець, який тимчасово проживає у Києві. Чоловік відслідковував власників дорогих іномарок, які залишали в автомобілі особисті речі та коли вони відволікалися, вчиняв крадіжки. Підозрюваного ми затримали безпосередньо після правопорушення та вилучили в нього речові докази. Наразі ми довели причетність його до шести аналогічних злочинів та одного грабежу».

На підставі зібраних фактів слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України та оголосили чоловіку про підозру у вчиненні правопорушень. Санкція статті передбачає від трьох до шести років позбавлення волі.

На час досудового слідства іноземцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 136 тисяч гривень.

«В рамках проведення досудового розслідування поліцейські встановлюють причетність підозрюваного до вчинення аналогічних правопорушень на території Києва», – додав начальник відділу поліції.   

Відділ комунікації поліції Києва

 Євген Ласкін


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux