Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські затримали двох чоловіків, які викрали близько 700 тисяч гривень з поштового відділення
Опубліковано 27 березня 2020 року о 16:08

Розпочато кримінальне провадження. Правопорушникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

До столичної поліції звернулися представники юридичної фірми та повідомили про те, що на вулиці Маричанській у поштовому відділенні невідомі викрали кошти у розмірі 700 000 гривень, які належать їх установі. За адресою виїхали слідчі Голосіївського управління поліції, а оперативники невідкладно розпочали заходи для встановлення та затримання зловмисників.

Як розповів начальник Голосіївського управління поліції Владислав Іщенко, під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що двоє чоловіків приїхали до відділення пошти на автомобілі, зайшли у приміщення та викрали звідти пакунки з грошима, після чого втекли у невідомому напрямку:

«Організатор – працівник інкасаторської фірми. На роботі він дізнався про те, що через поштове відділення буде пересилатися велика сума грошей. Для того, щоби ними заволодіти, він знайшов двох виконавців, котрі орендували автомобіль, приїхали за вказаною ним адресою та поцупили посилку, у якій знаходилася готівка. За силової підтримки спецпризначенців виконавців  оперативно затримали. Ними виявилися раніше не судимі уродженці Луганської та Хмельницької областей, 1976 і 1979 років народження. Один із них переховувався від поліцейських у Київській області. Під час обшуку у правопорушників вилучили викрадені гроші у повному обсязі, які вони ще не встигли розподілити між собою».

За даним фактом слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.  Одному із фігурантів повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Готуються матеріали щодо оголошення іншому виконавцю про підозру.

Наразі зусилля правоохоронців спрямовані на розшук і затримання організатора даного злочину. Спільникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux