Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні оперативники затримали чоловіків за крадіжку з автомобіля
Опубліковано 17 травня 2021 року о 17:00

Шляхом розбиття скла зловмисники проникли в салон авто та викрали речі потерпілого: фото та відеотехніку. Завдяки камерам відеонагляду оперативники встановили транспортний засіб, яким пересувалися фігуранти, та затримали їх. Тепер чоловікам загрожує до шести років ув’язнення.

До поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про крадіжку з автомобіля у провулку Музейному. Для документування події за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

По прибуттю до правоохоронців звернувся потерпілий та пояснив, що виявив розбите скло у власному авто, з якого викрали фото та відеотехніку загальною вартістю понад 180 тисяч гривень.

Як розповів заступник начальника управління – начальник відділу кримінальної поліції Печерського управління поліції Максим Письменний, поліцейські провели ряд першочергових слідчих дій та вивчили записи з камер відеонагляду системи «Безпечне місто»:

«Нами встановлено, що особи, які, ймовірно, причетні до даного злочину пересуваються автомобілем «Кіа». У столиці була введена спеціальна поліцейська операція по розшуку та затриманню вказаного авто. Поліцейські ретельно прослідкували маршрут транспортного засобу та вже за декілька годин розшукуваний автомобіль зупинили поблизу міста Біла Церква. В авто перебувало троє осіб, а також виявлено речові докази – речі потерпілого».

Двох зловмисників - мешканців Одеси, 1995 та 1984 років народження, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що 26-річний затриманий раніше судимий за аналогічний злочин. Щодо 31-річного водія авто вирішується питання про його процесуальний статус у кримінальному провадженні. 

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

«Наразі двом затриманим готується повідомлення про підозру у скоєнні цього злочину. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. Окрім того, поліцейські перевіряють причетність фігурантів до вчинення аналогічних злочинів на території столиці», - додав Максим Письменний.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux