Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київська поліція затримала групу квартирників одразу після вчинення злочину
Опубліковано 26 жовтня 2018 року о 19:25

Зловмисниківіз викраденими речами викрили у Святошинському районі столиці. Діяли вони за відпрацьованою схемою: у помешкання піднімалися двоє, третій спостерігав на вулиці, четвертий – чекав у автомобілі. Двоє із учасників угрупування – раніше судимі.

Працівники Головного управління столичної поліції отримали інформацію щодо групи осіб, які займаються крадіжками. Правоохоронці провели оперативно-розшукові заходи і задокументували діяльність групи.

Зловмисники приїхали автомобілем до одного з будинків на вулиці Туполєва, водій залишився за кермом, ще один чоловік залишився на вулиці, а двоє зайшли у під’їзд. З’ясувалося, що вони підібрали ключ до замка вхідних дверей і проникли в квартиру. За деякий час вони повернулися до спільників і спробували поїхати, але їм завадили оперативники карного розшуку. Всіх чотирьох затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі вилучили у затриманих ювелірні прикраси, кілька мобільних телефонів, чужі документи та банківські картки, які належать 31-річному киянину – власнику помешкання.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

При проведенні невідкладних слідчих дій, а саме під час обшуку за місцем мешкання одного із чоловіків, правоохоронці вилучили кілька годинників, фотоапаратів, флеш-накопичувачів. Наразі перевіряється, кому належать знайдені речі.

Встановлено, що двоє затриманих - раніше судимі: 35-річний громадянин іншої держави – за квартирну крадіжку, а 31-річний киянин – за крадіжку та грабіж. До речі, за грабіж, поєднаний з проникненням у житло,чоловік був засуджений у грудні 2015 року до п’яти років ув’язнення, але звільнений від відбування покарання з випробуванням на три роки.21-річного уродженця Житомирщини  затримували за підозрою у вчиненні хуліганства, а 24-річний киянин, за попередньою інформацією, раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв.

Зараз перевіряють їх причетність до скоєння аналогічних злочинів. За вчинення квартирної крадіжки їм загрожує до шести років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

Ірина Левченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux